OOTD : Unicorn

9:00 AM

 Those who don't believe in magic will never find it. Dream big, sparkle on and shine bright 

Heyho people, welcome back yo to my outfit post today! I wish your Monday will be great and shine like my outfit today!

Did you notice my cute top? Yes, I got this from Chlorine Clothe! They know the best because currently, I have an obsession with white top. To make a unique and different look, I paired it with my pink skort and a pastel scarf as my headband.

In order to complete my look, I wore this super comfy shoes (it's really good and comfy to wear trust me!!) from Nakedsol. They gave me this pair also in white, so lovable!

Shirt Five - Chlorine Clothe
Pink Skort - Glitterati
White Kerry Heels - Nakedsol



REVIEW : Nature Republic - Aloe Vera 92% Soothing Gel

8:35 PM

Benefits of Aloe Vera
- Remove acne scars
- Brighten skin
- Remove blackheads
- Shrink the pores
- Smooth and moisturizing a dry face
- As a natural sunscreen
- Treat sunburn on the skin
- Make hair shiny
- Prevent hair loss
- Strengthen the hair roots
- Remove dandruff

Those are all the benefits of aloe vera and we all know, currently, most of skincare or cosmetics brands have already launched products with "aloe vera" ingredients. Yes, aloe vera is a magic ingredient because it can be used for hair, face, skin and even lips! And today, I wanna share my review about one and only Aloe Vera 92% Soothing Gel from Nature Republic! I know it's so late, but it's better than never, right? So lemme just start!

BRAND - Nature Republic

Nature Republic is a South Korean cosmetics brand. Created in 2009, Nature Republic is a cosmetics brand that utilizes natural ingredients for their products. This is the brand of naturalists that provides heath and enjoyment to the lives of customers through beauty energy discovered from the world's most pristine nature.
For more info, you may visit here.

THE PACKAGING - Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel

The packaging is a plastic jar with green color. And the size of this jar is 300 ml. Yes, another jar. If you already read my review about Aloe Vera Gel from The SAEM (in case you haven't, read here), this kind of packaging is not travel-friendly because it's kinda huge! And it will be like, when will I make this jar empty, lol. From the front side, you can see it's written "92%" which means, the percentage of aloe vera extract is 92%. Well, lower than The SAEM. While at the back side, you can see the benefits, how to use and also the ingredients. 

Same as The SAEM, when you open the jar, you will see an inner clear seal. I guess this is to prevent the gel from drying out and also for a more hygienic reason. 

INGREDIENTS: Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel

Aloe Barbadensis Leaf Extract (92%), Alcohol, Glyceryl Polyacrylate, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, Glycerin, Propylene Glycol, 1,2-hexanediol, Polyglutamic Acid, Betaine, Sodium Hyaluronate, Carendula Officinalis Flower Extract, Mentha Viridis (Spearmint) Extract, Melissa Officinalis Extract, Carbomer, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Water, Parfum, Disodium EDTA.

Nature Republic has claimed that this gel is free paraben and free animal ingredients. But, here comes the cons of this gel. ALCOHOL. Hmm, many people are afraid because they assume alcohol will make the skin dry. I guess alcohol is used as a solvent. And I really don't mind, as long as the alcohol is still in a reasonable dosage.

TEXTURE: Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel

The texture is a gel with clear color. And there are some bubbles inside the gel. The gel is lightweight, non-sticky (but more sticky than The SAEM), and easy to absorb to the skin. But the scent is kinda strong, I'm not sure whether it's caused by alcohol or other ingredients, but I still can handle the scent (maybe some people can't). 

BENEFITS: Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel
They claim that their aloe vera gel has benefits for:
- Skin firming and moisturizing effect  
- Soothing and moisturizing effect
-Makes skin healthy

HOW TO USE: Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel

Moisturizing Sleeping Pack
Mix a few drops of facial oil with Aloe Vera Soothing Gel to make into a rich multi moisturizer. You may use it as a sleeping pack or a daily moisturizer!
Moisture-retention level increases with an extra drip of facial oil!

Glowing Skin Makeup
Mix makeup primer and Aloe Vera Soothing Gel at the ratio of 2:1. Apply the blend gently over your face to create a natural glowing look.
Keep your skin moisturized all day even with your makeup on!

Moisture Replenish for Body
Try using it with rich oils like olive or argan oil for double-moisturizing effect!
Gently massage and moisturize your entire body.

Silky Smooth Hair Treatment
Use it like a hair serum to your split ends for an instant shine & long-lasting rejuvenation.

Cooling Eyes & Moisturizing Lips
Place a moistened cotton pad with Aloe Vera Soothing Gel on puffed-up eyes for cooling and on chipped lips for moisturizing.

Light Aftershave Soothing Gel
Use as a mild emollient treatment for soothing irritated skin aftershave!
Great soothing for men's aftershave and even for women's legs!

Hydrating Nail Essence For Healthy Nails
If you are a big nail-art lover, should protect your nails now!
Keep your nails hydrated & healthy simply with Aloe Vera Soothing Gel.

Well as for me, I always use their gel for my sleeping mask and wash it in the morning. 

REVIEW: Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel

After using this gel, this is what I felt!

+ Relax my skin
+ Love their cool sensation
+ Worth the price (IDR 98K at the counter)
+ It absorbs fast
Moisturize my skin
+ I even use it as hair mask sometimes

- Not travel-friendy
- No spatula inside
- Kinda sticky ( i prefer the stickiness level of The SAEM)
- Strong scent
- So many fake products! (I will give you some clues to know which one the original and fake, stay tuned for my next post!)

So that's all for me, hope you enjoy my review!



EVENT and REVIEW : Launching of Frienvita

9:00 AM

Good morning good people! Welcome back to my event report! Yash yash, hari ini aku mau share keseruan event kemarin bersama Frienvita dan Beautynesia Members yang berlokasi di Akira Back! Well, I'm pretty sure not many of you know Frienvita because it's just launched in Indonesia and currently you only can purchase their products from Blibli.com. Jadi, Frienvita ini adalah sebuah brand masker dari Korea yang memiliki konsep unik. Frienvita sendiri itu berasal dari gabungan kata "Friend" dan "Vitamin". Di dalam varian masker mereka itu ada vitamin yang berbeda pula. Mereka memiliki persepsi sama seperti Dermatologist yaitu "Vitamin menutrisi dan memulihkan wajah kita lebih cepat daripada komponen-komponen mahal lainnya". Oh ya yang lebih buat aku excited itu adalah, mereka baru saja mengeluarkan varian masker baru yaitu 24K Gold Mask! Yes, sheet mask beressence emas pertama loh. Wah menarik kan? Yuk kita bahas lebih lanjut.

Pertama-tama, kita lunch bareng dulu. Makanannya all so gooddddd! Akira Back itu sebuah Japanese Restaurant di Jakarta Selatan dan udah terpercaya banget deh untuk makanannya, dijamin enak! *liat fotonya jadi ngiler sendiri, haha*

After lunch, kita masuk ke inti acara. Pertama-tama kita disambut oleh President Director Frienvita. Beliau menjelaskan bahwa Frienvita mengembalikan sagging skin quickly dengan memberikan vitamin penting yang sudah disesuaikan dengan berbagai masalah kulit. Dan semuanya sudah diresepkan di dalam sheet mask Frienvita yang sudah diproses secara khusus untuk kulit kita.
Untuk Brand Principles Frienvita sendiri, mereka menerapkan 3 konsep, yaitu:

Frienvita sudah menentukan setiap vitamin sesuai dengan permasalahan kulit dan tentunya bukan vitamin yang murahan, ya.

Frienvita tidak menggunakan bahan-bahan yang dilarang, seperti paraben, denatured alcohol, benzyl alcohol, mineral oil, talc, benzophenone, dan sulfate surfactant. 

Masker Frienvita dibuat dengan teknologi dan sistem pabrikasi pertama di Korea yang tentunya akan menghasilkan produk aman dan berkualitas.

Jadi, Frienvita itu dibuat secara khusus untuk menjawab permasalahan yang terjadi pada kulit wajah, sehingga menghasilkan perawatan kulit yang efektif untuk memulihkan kulit yang bermasalah melalui setiap lembaran masker.

Setelah sambutan, kemudian dilanjutkan dengan kehadiran seorang beauty blogger terkenal di Indonesia yaitu Sasyachi! Dia berbagi pengalaman dan reviewnya saat menggunakan masker 24K Gold dari Frienvita. Sasyachi bilang masker Frienvita ini bener-bener fit di muka, ga kedodoran gitu. Dan juga nempel banget jadi mengurangi potensi terbentuknya bubble kecil. That's why di maskernya ada gambar octopus, artinya masker ini akan benar-benar menempel di wajah. Dia juga bilang berasa "MEVVAH" banget deh saat pakai masker goldnya Frienvita karena essence emasnya. Jadi tambah penasaran deh sama masker ini >.<

Di acara ini, kita juga diberi sample masker perbandingan antara Frienvita dan competitor. Berasa banget sih bedanya, dari tekstur masker Frienvita yang lebih tipis dan lembut dan juga maskernya bener-bener nempel, gak ada bubble-bubble nya.

Frienvita (Kiri) VS Kompetitor (Kanan)
Frienvita sendiri maskernya ada 6 varian, yaitu 3 seri gold dan 3 seri reguler. Untuk Gold, ada Frienvita Firming Gold Glow Propolis Vita A Mask, Frienvita White Gold Glow Yuja Vita C Mask, dan Frienvita Aqua Gold Glow Plum Vita E Mask. Sedangkan untuk Reguler, ada Frienvita Propolis Vita A Mask, Frienvita Whitening Filtering Yuja Vita C Mask, dan Frienvita Pore Filtering Volcanic-ash Vita F Mask. Tentunya masing-masing masker memiliki manfaat yang berbeda juga. Aku akan bahas masing-masing masker di akhir post ini ya!

At the end of the event, ada game untuk kita semua yaitu membuat frame untuk foto polaroid kita dari stick ice cream. Seru banget, tapi aku lupa foto frame aku huhu.

Yay! It's the end of the event and photo time!

Okay, sekarang aku akan bahas masing-masing masker yang aku dapet kemarin dari event!

1. Frienvita White Gold Glow Mask - 24K Gold with Yuja Vita C

Nah penampakan packaging maskernya seperti foto di atas. Warna emas, super ekslusif deh. Untuk varian ini merupakan kombinasi antara Yuja Vita C dan mutiara hitam yang berfungsi untuk memutihkan kulit dengan maksimal sehingga kulit lebih cerah dan bercahaya. Plusss, jangan lupa, ada emasnya yang mampu melancarkan sirklus kulit lebih baik dimana sel kulit dirangsang untuk memproduksi kolagen dengan maksimal untuk menyamarkan garis halus, kerutan dan bintik hitam tanda penuaan untuk mengembalikan elastisitas kulit wajah.

2. Frienvita Aqua Gold Glow Mask - 24K Gold with Plum Vita E 

Penampakan maskernya berwarna biru dan emas. Varian ini merupakan kombinasi antara buah plum (vitamin E) dan mutiara hitam yang memiliki tingkat kelembapan yang sangat tinggi untuk menghilangkan kerutan dan membuat kulit lebih bersinar. Varian ini juga ada 24K Goldnya!

3. Frienvita Firming Gold Glow Mask - 24K Gold with Propolis Vita A

Nah kalau varian gold terakhir ini packagingnya berwarna emas dan oranye. Varian ini merupakan kombinasi antara propolis (vitamin A) dan mutiara hitam yang memiliki tingkat elastisitas yang tinggi untuk mengencangkan kulit. Tentu, ada 24K Goldnya juga!

4. Frienvita Whitening Filtering Mask - Yuja Vita C

Sama seperti varian White Gold Glow Mask, varian yang ini fungsinya untuk mencerahkan karena di dalamnya mengandung vitamin C dari buah Yuja. Vitamin C ini akan melindungi kulit dari paparan sinar matahari dan radikal bebas sehingga kulit putih dan bercahaya. Kandungan vitamin C dan Yuja akan menutrisi kulit, mengecilkan pori-pori, meningkatkan produksi kolagen dan juga menyamarkan noda hitam akibat jerawat. Yang berbeda adalah, varian yang ini tidak mengandung 24K Gold ya.

5. Frienvita Propolis Mask - Vita A

Nah, kalau yang ini mirip dengan varian Firming Gold Glow Mask, yang berbeda adalah varian ini -tidak mengandung 24K Gold. Vitamin A dan propolis akan merangsang pergantian sel-sel kulit dan memproduksi kolagen untuk mengembalikan kekenyalan dan elastisitas pada wajah sehingga memperlambat penuaan dan juga berperan sebagai anti oksidan untuk mengobati jerawat dan menjadikan kulit halus bercahaya.

6. Frienvita Pore Filtering Mask - Volcanic-ash Vita F

Nah, kalau varian yang ini mengandung vitamin F dan abu vulkanik yang fungsinya untuk menyerap sebum atau minyak berlebih pada pori-pori wajah, meratakan tekstur dan warna kulit yang tidak merata. Masker ini mampu melawan keriput, noda hitam, jerawat dan peradangan kulit.


Nah, untuk masker Frienvita ini penggunaannya sama sih seperti sheet mask lainnya. Pertama, bersihkan wajah, tempelkan masker ke wajah 10-20 menit. Jangan terlalu lama ya, karena kalau kelamaan nanti bakteri bisa ikutan masuk loh! 


Jadi kemarin, aku langsung cobain salah satu varian gold mereka yaitu Frienvita White Gold Glow Mask - 24K Gold with Yuja Vita C. Pas aku buka, ternyata maskernya hitam guys, dan ada emasnya dong wow! 

+ Super lembap setelah pakai maskernya
+ Muka tampak lebih cerah
+ Dewy
+ Harumnya enak, tidak menusuk
+ Fit banget di muka, ga kedodoran
+ Ga ada bubble-bubble, bener-bener lengket
+ Essencenya banyak
+ Ada emasmya super mevvah
+ Harganya tidak mahal, totally worth it!

Oh ya guys, as i mentioned, kalau kalian mau beli masker ini, kalian bisa beli di Blibli.com ya! Aku punya gift voucher untuk kalian loo, jadi kalau mau beli lebih hemat.
Kalau mau beli yang varian Gold, kalian bisa masukkan kode "JESSICA-GOLD" dan kalian akan langsung mendapat potongan IDR 50K (min. pembelanjaan IDR 150K).
Kalau mau beli varian reguler? Jangan khawatir, ada juga! Masukkan kode "JESSICA-WHITE" dan kalian akan dapat potongan IDR 25K (min. pembelanjaan IDR 75K).
Voucher ini hanya berlaku sampai tanggal 8 April 2018 ya! So tunggu apalagi, langsung beli aja disini

Nah jadi ini semua yang aku bisa share ke kalian, tunggu event dan review aku selanjutnya. Once again, thank you Frienvita dan Beautynesia for having me! I really enjoyed the event and totally love the masks!



REVIEW : Laneige - Water Sleeping Mask

11:02 PM

Heyho luvs! Welcome back to my blog, and as you may see above, this afternoon, I will post another product review and this time is skincare from LANEIGE! Please welcome, Water Sleeping Mask! FYI, according to Laneige's official website, Laneige Water Sleeping Mask set a record 16 million sales since its launch. Best selling sleep mask sold 1 every 12 secs. Could you imagine? Such a hype! Let's see, is this mask really worth the hype?


Launched in 1994, Laneige has been devoted to offering women with the skin as glowing and vibrant as snow and bringing out her inner charm and confidence. The science of water, the source of life, is harnessed in trend-oriented, high-tech, moisturizing formulas that have earned Laneige the title of most loved beauty brand by Asian women and success in more than 15 countries worldwide. Laneige dazzles with new solutions such as White Plus Renew Original Essence, Water Sleeping Mask, and BB Cushion to bestow radiant skin and inspire sparkling beauty. More here.


This Water Sleeping Mask is packed in a blue plastic tube (70 ml in size), with a rotating cover and a clear spatula for hygienic reason. Actually, it comes with carton box in white and blue. I love their packaging which is really an eye candy with blue color which looks very cooling and refreshing.
From the front side, you can see the brand and also product' name. While at the back side, you can read the benefits of this mask.


Water, Butylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Trehalose, Sodium Hyaluronate, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Root Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Fruit Extract, Beta-Glucan, Chenopodium Quinoa Seed Extract, Ascorbyl Glucoside, Magnesium Sulfate, Zinc Sulfate, Manganese Sulfate, Calcium Chloride, Potassium Alginate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Polysorbate 20, Dimethicone, Dimethiconol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Propanediol, Ethylhexylglycerin, Stearyl Behenate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, HYDROXYPROPYL BISPALMITAMIDE MEA, Inulin Lauryl Carbamate, Alcohol, 1, 2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Carbomer, Tromethamine, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance, CI 42090

It's free paraben, but there's still alcohol and perfume so I'm not sure, it might be less suitable for those with sensitive skin

  • Skin purifying effect: SLEEP-TOX™ technology purifies skin during sleep, keeping it in optimum condition. SLEEP-TOX™ technology’s purifying effects help to rejuvenate and normalize skin that is often fatigued and sensitized by stress during the day. This helps the skin to achieve a well-rested appearance the next morning.
  • Skin moisturizing: MOISTURE WRAP™ helps skin retain moisture throughout the night. The dense beta-glucan moisturizing shield (network) consists of active agents such as Hydro Ion Mineral Water, evening primrose root extract, Hunza apricot extracts, and more so that skin fully absorbs the goodness during 8 hours of sleep.
  • Skin soothing: contains skin-soothing agents that are gentle on sleeping skin, helping it recover overnight. Ultra-mild, safe formula that can be worn overnight / Non-comedogenic, sensitivity tested.
  • Aromatic SLEEPSCENT™ helps you relax during sleep. SLEEPSCENT™ specially developed for Laneige Water Sleeping Mask is an AMOREPACIFIC original, allowing the skin to relax and rest and boosting its ability to regenerate.

The color of the mask is light blue! Uh oh, how can I not love this mask, the color is so pretty and the scent? SO GOOD I SWEAR. The texture is a gel. When I tried it on my skin, it really absorbs fast into the skin and I feel the cool sensation. I feel so refreshed and relaxed.


Trust me, this is really easy to use. After you clean your face, dispense an appropriate amount and apply on the tip of the nose, cheeks, forehead, chin. Well, all over your face. Spread gently along the texture of your face using outward strokes. After it is absorbed into the skin, leave it overnight without washing the face. Wash your face the next morning!


+ I love their packaging!
+ I love the scent a lil bit too much
+ I love the cooling sensation
+ Contain a lot of water, suitable for my dry skin
+ Moisturize my skin, absorb fast 
+ Glowing skin in the morning
+ Soothing my skin, red patches bye-bye

- Pricey for only 70 ml
- Not sure if it's suitable for sensitive skin (alcohol + perfume)

Point: 3.5/5



OOTD : Happy Banana

5:39 AM

Woot! Finally it's weekend! I was so happy today because i didn't need to set my alarm this morning. Anyone also feels the same?
Weekend means free time and time to take outfit photos! It's been a while since my last outfit post i guess. To express my happy feeling today, i wore yellow shirt with banana details and also my new baby Ittaherl x Sanrio shoes! They have Gudetama details (well i believe everyone knows this famous grumpy egg).

Let's look closer to my baby gude gude!

Beret Hat in Yellow : SKY ET SEA
Banana Shirt : SKY ET SEA
Shoes : Ittaherl x Sanrio