2018

EVENT : POND'S Age Miracle 10th Years Anniversary Celebration

7:12 PM

Good morning good people! Happy Friday! Yay, weekend is around the corner, hang in there ^^
So hari ini, bisa kalian liat di judul aku, aku mau share keseruan acara celebration Anniversary POND’S Age Miracle yang ke 10! Anw, thank's POND'S Indonesia for inviting me, such a super fun celebration! 



As we all know, pasti semua orang Indonesia udah ga asing sama merk POND'S kan. Nah salah satu produk mereka ya ini, POND'S Age Miracle yang sudah terkenal sebagai produk anti aging nomor satu di Indonesia. Di acara kali ini, mereka mengangkat tema #NEVERSTOPGLOWING. POND'S terus berkomitmen mengajak perempuan Indonesia untuk merayakan setiap ‘glowing moment’ dengan wajah yang tampak muda bercahaya sejak kini dan nanti. Mereka percaya bahwa memiliki kulit wajah yang tampak muda dan bercahaya merupakan dambaan banyak perempuan di Indonesia.


Di acara ini, seru banget deh, mulai dari dekorasi yang lucu-lucu dan tentunya banyak spot bagus untuk foto, terus ada beberapa counter gitu dan kita bisa explore ke masing-masing booth. Ada skin check, free makeup, free nail art, ada booth bikin aromatherapy, dan tentunya ada berbagai macam makanan dan snack! I really super duper enjoy this celebration!





And let's move ke acara inti. Mereka menghadirkan Becky Tumewu dan Bunga Citra Lestari yang dimana mereka ini adalah Brand Ambassador terbaru mereka. Mereka membagikan berbagai cara agar bebas dari kerutan, flek hitam dan selalu tampak cerah.




Dibuka oleh Becky Tumewu kemudian dilanjutkan dengan BCL yang menyanyikan lagu single terbarunya "Aku Wanita" dan diiringi oleh Dipha Barus! Dari awal BCL nyanyi, i swear, aku ga berhenti bilang, gila cantik banget ya, gila cantik banget ya. Hahaha. Seriously, she's really pretty in real. 


Setelah pembukaan, saatnya sharing. Amaryllis Esti Wijono, selaku Marketing Manager Face Care Category PT. Unilever Indonesia, Tbk menjelaskan bahwa ketika memasuki usia 30 tahun, perempuan Indonesia akan menghadapi perubahan besar yaitu perlambatan regenerasi kulit dan pendewasaan diri. Pada tahap ini, mereka cukup rentan mengalami stress yang berpengaruh pada kondisi kulit. Untuk itu, POND'S Age Miracle telah menjadi sahabat perempuan Indonesia dalam mengatasi penuaan dini lewat inovasi produk yang terdepan. 
Selain beliau, kita juga didatangkan seorang Dermatologis yaitu dr. Melyawati Hermawan. Beliau mengatakan kebutuhan nutrisi kulit wajah diusia 30 tahun lebih banyak dibandingkan usia yang lebih muda. Untuk menjaga elastisitas dan kesehatan kulit wajah membutuhkan nutrisi yang tepat sehingga terbebas dari masalah umum seperti kulit kusam, munculnya garis halus wajah dan flek hitam.
Disini BCL juga mengungkapkan bahwa seiring bertambah usia tentu saja butuh nutrisi yang tidak hanya mencerahkan melainkan juga mampu membuat kulit bebas flek hitam dan kerutan. Formula dalam rangkaian POND'S Age Miracle sangat sesuai dengan kebutuhan kulit wajahnya dalam menjaga elastisitas, kecantikan dan kesehatan kulit wajah ditengah aktivitas padat.
Becky Tumewu juga berbagi bahwa selama 8 tahun, dia rajin mengaplikasikan rangkaian produk POND'S Age Miracle. Dia menganggap dirinya adalah bukti nyata akan khasiat dari POND'S Age Miracle. Pantes aja ya kulit mereka semua cerah bersinar, sehat, bebas garis wajah dan flek hitam.


Lewat #NEVERSTOPGLOWING, mereka mengajak perempuan Indonesia untuk terus melakukan perawatan kulit wajah mereka dengan produk perawatan yang sesuai dengan usianya agar tidak berhenti bersinar dan menikmati setiap momen bercahaya dalam pencapaian hidupnya. Let's continue to glow and never stop glowing, girls!


Hey, meet my blogger babe, Grace! 

So it's the end of the celebration, dan kita dikasih rangkaian produk POND'S Age Miracle loh! Asik jadi bisa tangkal penuaan sejak dini! And guess what, they choose me as the best dress winner!  Thank you once again POND'S Indonesia!


@jssicanovia

aloe vera

REVIEW : Bioaqua - Aloe Vera 92% Soothing Gel Sheet Mask

7:25 AM

Hello, it's me~
Yay, welcome back to my review post! It's already 10 pm here in Jakarta, and I'm really tired because I go everywhere to hunt money pocket because it's still in Chinese New Year vibe but I still want to share with you a review about Aloe Vera Mask which I tried just now. But first, I would like to say to all of you who celebrate, "Happy Chinese New Year 2018! May you be blessed this CNY with health, wealth and longevity. Gong Xi Gong Xi!"

Well, maybe many of you still do not know about this brand. Actually, this brand is one of the largest companies specialized in research and development of cosmetics in China. Bioaqua has so many beauty products, such as bb cushion, black mask and many more. And a few days ago, I decided to buy their Aloe vera 92% Soothing Gel Sheet Mask. FYI, I bought this online.



ABOUT BRAND - Bioaqua

Bioaqua is committed to bringing nature’s best ingredients to the service of beauty. Inspired by the Asian skin care revolution and dedicated to enhancing every woman’s natural beauty, the brand seeks to provide practical and innovative skin care solutions to keep skin healthy, nourished and revitalized.


PACKAGING  - Aloe Vera 92% Soothing Gel Sheet Mask


The packaging is super good. I love it! Looks so expensive and exclusive. Matte but glossy at the same time. You can see it's written "92%" means it contains 92% aloe vera extract. You also can see the benefit of this mask. The weight is 30gr / 1.5 OZ.


INGREDIENTS - Aloe Vera 92% Soothing Gel Sheet Mask


At the back side, you can see the ingredients but written in Chinese. 

Water, Glycerol, Propylene Glycol, Aloe Extract, Glycosyl Trehalose, Xanthan Gum, Bis Imidazolidinyl Urea, Lodopropynyl Butyl, Carbamate, Ester, Disodium Edta, Fragrance, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Transparent Sodium Hyaluronate


BENEFITS - Aloe Vera 92% Soothing Gel Sheet Mask

They claim this mask will perfectly moisturize and regenerates skin, eliminate irritation, smoothe complexion, soothing after-sun skin, repair damaged skin and rebuild healthy skin, fade acne scars and white tender skin. Well, let we see ^^


HOW TO USE - Aloe Vera 92% Soothing Gel Sheet Mask

It's actually easy to use. Just like any other sheet mask. 
- Cleanse and thoroughly dry your face
- After opening the foil package and peel off the plastic liner, for the best result, use the facial mask immediately after opening the foil package
- Apply the facial mask as shown, smooth the mask gently to ensure good contact the skin - Wear the facial mask for about 15-20 minutes - Remove the facial mask gently, don’t reuse this facial mask






REVIEW - Aloe Vera 92% Soothing Gel Sheet Mask

+ Cool sensation
+ Moisturize and soothe my skin
+ Love the smell! 
+ The packaging is love
+ Soften skin
+ Shrink pores
+ Cheap price

- The mask is too thin
- Not really cover my big face, huft
- Because this mask is too cheap, I'm really worried about fake product 

Well, that's all from me, I guess this mask is actually same as any other masks, haha. Thank you for reading! See you on my next post!

@jssicanovia

2018

EVENT : Launching of Exilis Ultra Femme 360™ By BTL Aesthetics

6:27 PM

Halo halo everyone! Malam ini aku mau share ke kalian semua waktu aku dan temen-temen blogger aku hadir di eventnya BTL Aesthetics beberapa hari lalu. Disini, mereka baru aja ngeluncurin inovasi terbaru di Indonesia yaitu Exilis Ultra Femme 360™! Pasti pada penasaran kan, untuk apa sih alat itu. Yuk, intip keseruan dan pembahasan tentang alat ini lebih lanjut ^^




Pertama-tama, mungkin banyak yang belum tau, BTL Aesthetics itu perusahaan apa dan darimana. BTL Industries adalah produsen dan pengembang peralatan fisioterapi, kardiologi dan spirometri serta estetika medis swasta yang berdiri di UK sejak 1993. BTL Industries telah berada di lebih 54 negara, termasuk Indonesia dengan divisi bernama BTL Aesthetics.
Nah, mereka baru saja meluncurkan seri terbaru Exilis Ultra 360™ dengan prosedur Ultra Femme 360™ kemarin di event dengan tema "An Intimate Evening With Ultra Femme 360™"





Di Indonesia, sebenarnya sudah ada beberapa pilihan prosedur yang dapat mengembalikan vagina menjadi elastis, salah satunya ya BTL Aesthetics ini. Mereka mengklaim dapat mengembalikan vagina kembali elastis secara instan, melalu alat bernama Ultra Femme 360™.
Ultra Femme 360™ adalah prosedur peremajaan bagian intim wanita yang bisa dilakukan hanya dalam waktu 8 menit saja per perawatan. Mereka menggunakan gelombang radio tersingkat demi kebugaran dan kesehatan pada area paling intim wanita. Kita semua sebagai wanita pasti ingin kan selalu tampil sempurna, dari wajah, tubuh dan pastinya juga untuk area kewanitaan yang paling intim. Terutama untuk para mommy-mommy yang sudah pernah melahirkan, vulvo-vaginal menjadi lemah karena terjadi perubahan serat kolagen dan elastin. Nah, ini menyebabkan hilangnya kekuatan dan fleksibilitas di dalam dinding area vagina. 
Kalau sudah begini, pasti bingung kan harus bagaimana. Cara paling efektif dengan memanaskan serat kolagen dan elastin untuk merangsang pertumbuhan kolagen dan elastin. Ultra Femme 360™ dari BTL Aesthetics adalah solusinya!


Kemarin juga ada diputar video testimoni dari customers mereka. And you know what, ternyata untuk melakukan treatment ini tidak sakit sama sekali. Yang dirasakan hanya hangat. Dan di event tersebut juga dilakukan live demo loh! Dan itu treatmentnya bener-bener cepat dan tidak terlihat sakit. Amazing yah! Seperti yang aku sebutkan sebelumnya, treatment Ultra Femme 360™ yang berdurasi 8 menit ini dilakukan dengan pemanasan 40 derajat celcius pada bagian vagina. Untuk hasil optimal, treatment ini perlu dilakukan 2-4 kali, tergantung dari masing-masing permasalahan pasien. Gak cuman membuat vagina kembali elastis, treatment ini juga menyehatkan serta mengembalikan fungsi vagina agar bekerja lebih maksimal.
Oh ya, kalau wanita yang sedang menstruasi, luka atau keputihan yang berlebih, sebaiknya jangan dulu mencoba treatment ini agar tidak terjadi komplikasi. Menurut Sindy Maharani, Marketing Specialist dari PT. BTL Indonesia, "Hadirnya Ultra Femme 360™ merupakan jawaban dari tuntutan kebutuhan wanita akan kesehatan kewanitaan secara sempurna. Area intim tidak hanya terlihat lebih patut dari luar, tetapi juga terasa lebih nyaman di dalam."


Dari event ini, sudah dirangkum beberapa points dari Exilis Ultra Femme 360™ :
+ Aman +
Pemanasan menyeluruh 360 derajat lebih aman, cepat dan nyaman. Prosedur Ultra Femme 360™ telah memenuhi standar keamanan yang ketat. Sistem pengendalian aliran energi yang terpadu memberikan rasa hangat-panas selama treatment berlangsung hingga energi optimal ketika mencapai jaringan sasaran. Ini juga diupayakan untuk menurunkan resiko infeksi atau pembengkakan.
+ Nyaman +
Energy yang dikeluarkan secara serentak ke segala penjuru.
+ Cepat +
Perawatan tercepat yang menggunakan frekuensi gelombang radio hanya 8 menit.
+ Manfaat +
Hasilnya langsung terasa. 


Oh ya, untuk harga treatmentnya itu tergantung dari masing-masing klinik kecantikan ya. Tetapi treatment ini pastinya tidak murah, karena sasarannya memang untuk kalangan menengah ke atas.
Nah gimana girls, tertarik untuk mencoba? ^^


@jssicanovia

2018

REVIEW : Senka Perfect Whip

9:15 PM

Happy Monday everyone! Did you get enough sleep? Because I'm really super duper sleepy right now. I guess I need a cup of coffee to make my eyes open. Gosh.
In order to make my eyes can open widely, I decided to write another review for today. Another hype facial foam, this is it, Senka Perfect Whip! For those who still don't know, Senka is a brand under the auspices of Shiseido Group. Shortly since its inception in 2003, Senka Perfect Whip immediately rewarded as the most best-seller facial foam in Japan. Wow, it really makes me curious. FYI, I bought mine in Bangkok, Thailand. But, you also can purchase it online in Indonesia at Sociolla! Let's just get started.




PACKAGING - Senka Perfect Whip



So, they have two different sizes which are 40 gr and 120 gr. Mine is 120 gr. Well, it's not really big, and I love it. I can bring it to everywhere I want. My pouch still can fit it in. The packaging is in a glossy plastic tube with blue color. You can see the brand and little touch of Japanese writing. The design is pretty simple but still look expensive. 



INGREDIENTS - Senka Perfect Whip


Aqua, Stearic Acid, PEG-8, Myristic Acid, Potassium Hydroxide, Glycerin, Lauric Acid, Alcohol, Butylene Glycol, Glyceryl Stearate SE, Polyquaternium-7, Fragrance, Disodium Edta, Sodium Benzoate, Sodium Metabisulfite, Sodium Hyaluronate, Sericin, Potassium Sorbate, Sodiumacetylated Hyaluronate, Citric Acid, Hydrolyzed Silk.


FYI, it also contains 'White Cocoon Essence' which instantly creates an abundant foam that works as a cushion that gently removes makeup, dirt, and sebum on the face. Besides that, this also contains 'Double Hyaluronic Acid' to keep skin moisturized and smooth.



BENEFITS - Senka Perfect Whip




They claim, their soft foam is used to maintain the natural moisture of the face, clean the dirt up to the pores of the face and make skin smooth. 



TEXTURE - Senka Perfect Whip






The color is white with sticky texture. When you mix it with water, it will change into a creamy foam. 



HOW TO USE - Senka Perfect Whip



You can use this foam like using others. Squeeze an appropriate (about 2cm) amount onto wet hands or foaming net, lather well using cold or lukewarm water, and cleanse face. Rinse off completely.

But, the difference is, you can make super huge foam with Senka Perfect Whip! But, I recommend you to use a foaming net. I was kinda failed this time because I use my own hand to mix the foam and water. 







RESULT - Senka Perfect Whip

It feels so fresh and smooth after I washed it! I love the scent, kind of floral scent but not too strong. I still don't know yet whether it's really able to remove makeup because I always use makeup removal before wash my face using facial foam.

FINAL REVIEW - Senka Perfect Whip

+ Travel-friendly, available in two different sizes
+ Simple packaging, but I love it
+ Super soft and creamy foam
+ Good scent
+ Moisture my skin
+ Affordable price
- It's kinda hard to make the huge foam

WHERE TO BUY - Senka Perfect Whip

You can buy it at Sociolla!And you can get a special discount from me, by using my code upon check out (min. purchase of IDR 250k).


Overall, I love it!

@jssicanovia

2018

REVIEW : Hey! Deux Yeoza - Rapunzel Hair Day & Night

8:24 PM

Holla everyone! Another gloomy morning and another review for today. Are you excited? Maybe some of you already saw my mini review about this product from my Instagram. But today, I will give you my full review after I tried this product for more than one week. Please welcome Rapunzel Hair Day and Night from Hey! Deux Yeoza. Another brand from Korea. FYI, I got this from Charis. I believe, many of you still don't know about this product. Actually, this is leave-in hair treatment and there are two variants which are day and night. It's a leave-in, daily nutritive treatment cream infused to nourish and repair dry or damaged hair. Yes, we all can do our own hair treatment from home! Let's go through one by one.


PACKAGING : Hey! Deux Yeoza - Rapunzel Hair Day & Night

When I opened the package, my very first impression is "wow, it's actually big size! And the packaging design is uber cute!"
Yes, that words came out instantly from my mouth. As you all can see, the size is 180 ml for each tube. The colors are so attractive, blue and pink. It comes with a big box for each. Hm, I guess not so travel-friendly, so if I travel to other cities, I will only bring one variant definitely.

INGREDIENTS : Hey! Deux Yeoza - Rapunzel Hair Day & Night

Inside each variant, it contains hair serum, hair lotion, hair oil, hair pack and hair essence. 

BENEFITS : Hey! Deux Yeoza - Rapunzel Hair Day & Night



They claim the immediate effects after single use. It's really effective for all of you who have dyed or perm-damaged hair, frizzy hair, split ends, UV damaged, breakage and dry hair. So basically, this is a 6-in-1 total hair care system.

VARIANT : Hey! Deux Yeoza - Moist Day



The first variant is the pink one. The cream color is also pink! Uber cute, right? At first, I thought it would be sticky and oily. Surprisingly, it's not sticky and not oily at all! The scent? I love the scent, it makes my hair smell so good. I use this variant in the morning before I blow dry my hair.

VARIANT : Hey! Deux Yeoza - Enriching Night



The other variant is the blue one. I thought the cream color would be blue, lol. And I opened the seal, and the color is white. The texture is same as the pink one, not sticky, not oily and lightweight. The scent is good too, but this one is not too strong like the pink one. Actually, I love this scent better. I use this variant in the night before sleep. 

HOW TO USE : Hey! Deux Yeoza - Rapunzel Hair Day & Night



Moist Day:
- Apply moist day to towel-dried or dry hair
- Do not rinse, just leave it
- Use blow dryer or straightener for your style 
- Apply it whenever and anytime you want

Enriching Night:
- Apply enriching night to towel-dried or dry hair
- Do not rinse, just leave it
- Go to bed

It's super easy to use them! Use it every day for only two months for the best result. Try yours now.

REVIEW : Hey! Deux Yeoza - Rapunzel Hair Day & Night

Believe it or not, I really use this product every day! And it really helps my hair. I have frizzy and dry hair because I always dyed my hair and using a straightener. My hair become so soft and smell good. Can't wait to see the best result on the next two months!
+ Scent is good
+ Cute packaging
+ Big size
+ Not sticky and not oily
+ Lightweight
+ Super soft on my hair
+ Make hair less frizzy
- Not travel-friendly
- Expensive

WHERE TO BUY : Hey! Deux Yeoza - Rapunzel Hair Day & Night

You can buy Hey! Deux Yeoza in Korea. But, a happy news for us who live in other countries! Now you can purchase them online at Charis here!  It's also ON SALE for only IDR 355,554,- (normal price IDR 444,613,-). 

So what are you waiting for? Like your skin, care your hair.

@jssicanovia

Instagram